Cimas fáciles

La ascensión a una cumbre destacada no siempre ha de ser un esfuerzo acompañado de complicaciones. Hay muchas ocasiones en las que, aunque supere nuestro pico supere los dos mil metros de altitud, llegar a lo mas alto será un esfuerzo carente de complejidad técnica, accesible para cualquier montañero. Con esa filosofía de disfrutar siempre en nuestras salidas sin necesidad de grandes exigencias físicas ni técnicas llega el libro Cims Facils.

Nos habla sobre él su autor, Cñesar Barba: «La intenció d’aquest llibre és descobrir al lector cims enlairats però accessibles, muntanyes que si bé poden tenir pujades d’un cert desnivell, no presenten dificultats tècniques, ni passos exposats, ni trams amb obstacles impor-tants. Trobareu cims pirinencs fàcils d’assolir tot i que superen amb escreix els 2.000 metres, com el Montcorbison, el Puigllançada, el Taga o el Pedró dels Quatre Batlles; i altres molt més modestos i propers a les grans ciutats, que per situar-se en mig de terrenys més planers, es converteixen en talaies amb magnífiques vistes de l’entorn. És el cas de la Tossa de Montbui a l’Anoia, el Puig d’Olorda a Collserola o el cim i castell de Montgrí a l’Empordà. Després hi ha els cims emblemàtics, aquells que per tradició i bellesa formen part de la història excursionista del nostre país. Es tracta per exemple del Turó de l’Home i el Tagamanent al Montseny, Saverdera a la serra de Rodes, la Mola a Sant Llorenç del Munt, o la muntanya de Santa Bàrbara als Ports de Beseit.
Les rutes abasten els principals escenaris muntanyosos del nostre país, així com pics i turons aïllats amb prou interès. Muntanyes que reflecteixen la diversitat orogràfica de Catalunya, i que tenen en comú l’accessibilitat per tots aquells disposats a fer un esforç, més gran o més petit, per tal d’assolir el cim. Aquest serà sempre el nostre incentiu, fer cim, la qual cosa ens fa tornar contents i amb la satisfacció d’haver-hi assolit el repte».

Te dejamos aquí un aperitivo de este libro de la colección Catalunya:

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s